Patent Engineer

VMI heeft ruim 700 octrooien. Deze worden aangevraagd en beheerd vanuit de IP (Intellectual Property) Department. Als Patent Engineer ben je op verschillende manieren betrokken in de IP-processen. Je hoofdtaak is het onderzoeken van uitvindingen en beoordelen van octrooieerbaarheid daarvan op basis van literatuuronderzoek in octrooi-databases.
Daarnaast ondersteun je in het opstellen van octrooiaanvragen, bijvoorbeeld door het beoordelen van conceptaanvragen. Je rapporteert aan de Patent Coördinator. 

Om succesvol te zijn moet je weten waar je R&D collega’s mee bezig zijn. Je hebt nauw contact over onze ontwikkelingsprojecten om IP-mogelijkheden en kwesties te ontdekken. Daarbij denk je op strategisch niveau mee over patentgerelateerde vraagstukken. Daarnaast onderzoek je de octrooiaanvragen van anderen met als doel technologische ontwikkelingen en marktontwikkelingen te signaleren en te beoordelen op relevantie voor VMI. 

Je zoekt in databases zoals Espacenet, onderzoekt en analyseert relevante literatuur en komt met aanbevelingen. Je rapporteert je bevindingen aan je collega’s van de ontwikkelingsprojecten en/of de IP-afdeling. Je bestudeert trends en ontwikkelingen in de relevante technologieën om de VMI-kennisbasis uit te breiden en te beschermen. Ook ondersteun je bij het kiezen van strategieën voor het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten. Je vertaalt de ideeën en concepten van uitvinders naar een IP-advies.


VMI vraagt:

  • HTS/TU richting WTB of E met mechanische affiniteit
  • Juridische kennis en ervaring op het gebied van octrooien/patenten is een pré
  • Bij voorkeur ervaring binnen een machinebouwomgeving
  • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende lees-en schrijfvaardigheden
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


We bieden

VMI is een informeel bedrijf met een prettige werksfeer. Medewerkers bieden elkaar de helpende hand en er wordt gewerkt in een omgeving van vertrouwen en vrijheid. Afhankelijk van je eigen ontwikkeling zijn er mogelijkheden om opleidingen te doen en meer verantwoordelijkheden te krijgen.

We werken met zorg aan onze hightech producten, maar ook met zorg aan onze medewerkers, waarbij je kan denken aan:

  • Marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (32 verlofdagen, flexibel werkrooster, thuiswerkregeling en meer)
  • Waar hard gewerkt wordt, is ontspanning ook belangrijk. VMI heeft een personeelsvereniging die leuke uitjes organiseert. Daarnaast wordt er jaarlijks een BBQ en een kerstdiner georganiseerd voor het hele bedrijf
  • Aanbod van workshops met actuele onderwerpen zoals; gezond eten, beweging, stress
  • Ben je sportief? Bij VMI kan je je energie kwijt aan verschillende sportevenementen die wij sponseren voor het goede doel (Kankerfonds, Nunspeet Keiler, ALS).


Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton bovenaan deze pagina. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Snip van de afdeling HR via telefoonnummer 06-27073016.

Een screeningsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

 

Over VMI Group
Onze 1600 medewerkers over de wereld streven er voortdurend naar onze industrieën naar een hoger niveau te brengen, door geavanceerde, innovatieve technologieën te leveren waarmee onze klanten succesvoller zijn. VMI ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert hightech machines voor banden, rubber- en blik- en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie. Dankzij de drive en ambitie van onze medewerkers, zijn wij in staat onze klanten de beste oplossing te bieden. Heb jij ook deze ambitie?

VMI is een dochteronderneming van de TKH Group NV (TKH), het moederbedrijf van een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve systemen en netwerken voor informatie, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie. Als onderdeel van onze inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), volgt VMI het beleid van TKH. De aandelen TKH zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam (AMX / Ticket Symbol: TWEKA).


 

Share in your network
Functie: Patent Engineer
VMI locatie: Netherlands
Opleidingsniveau: HBO / Bachelor
Reisbereidheid: Internationaal reizen alleen bij uitzondering
Carriere niveau: Young Professional, Senior, Mid Career
Dienstverband: Part-time, Full-time
Powered by Emply