Technisch Werkvoorbereider

Staff
VMI Netherlands
HBO, MBO
0-1 jaar, 1-3 jaar, 3-6 jaar, 6>
Fulltime & Parttime
In het kort

VMI heeft ongeveer 200 tot 250 engineers in dienst die verdeeld zijn onder Order Engineering (OE) en Research & Development (R&D). OE richt zich op klantspecifieke machineaanvragen en R&D is bezig met nieuwe ontwikkelingen. Wanneer de engineers een tekening opleveren, is het van belang dat deze wordt bekeken op maakbaarheid. Als Cost Engineer bied je ondersteuning in dit proces.

Jouw werk

Je ontvangt de machine release (structuur) vanuit Order Engineering en zorgt ervoor dat alle artikelen in deze structuur voorzien worden van de juiste parameters. Tevens zorg je ervoor dat deze structuur door middel van aanpassingen geschikt gemaakt wordt voor de operations. Bij de beoordeling van tekeningen kan gedacht worden aan efficiënt fabriceren/assembleren, kostprijzen berekenen, juiste toepassing van toleranties, inkopen/uitbesteden, uren bepalen voor productie etc. Je verwerkt deze informatie in het ERP systeem Infor LN.

In deze rol werk je zowel zelfstandig, als in samenwerkingsverband. Je hebt veel contact met verschillende interne afdelingen (Productie, Engineering, Inkoop), maar ook met onze buitenlandse productielocaties. Met jouw kennis en ervaring ben je adviseur en sparringspartner rondom productietechnieken en kostprijzen om engineering zo bewust mogelijk te laten ontwerpen. Ons team wordt ook regelmatig betrokken bij de diverse verbeterprojecten (implementatie PLM) binnen VMI, en tevens wordt er wel eens een beroep op ons gedaan om te ondersteunen bij andere afdelingen zoals Inkoop.

Werkomgeving

De afdeling Cost Engineering OE bestaat uit 12 medewerkers, waarvan 1 coördinator.

Jouw profiel

(wat vragen we van een kandidaat om mee te brengen. Denk aan persoonlijke kenmerken, maar ook kennis en ervaring)

Wij zijn op zoek naar een werkvoorbereider met ambitie en humor. Initiatief tonen, contact leggen en zaken aanpakken zijn enkele belangrijke eigenschappen. Verder vragen we:

  • MBO diploma richting werktuigbouwkunde, mechatronica, elektrotechniek of vergelijkbaar;
  • Ten minste 2 jaar ervaring met diverse methoden van materiaalbewerking en montageactiviteiten in de machinebouw;
  • Tekeningen (machinebouw) kunnen lezen is een eis;
  • Ervaring met ERP-systemen (ervaring met Infor LN is een pré);
  • Ervaring met PDM-systemen is een pré;
  • Inzicht om werkmethoden te optimaliseren;
  • Doortastendheid en probleemoplossend vermogen;
  • Goede communicatieve eigenschappen.

We bieden

VMI is wereldwijd een toonaangevende, zeer sterke en betrouwbare speler in de markt. We ontwikkelen en produceren hightech, innovatieve producten. Binnen het bedrijf heerst een informele en prettige werksfeer. Er wordt gewerkt in een omgeving van vertrouwen en je hebt veel vrijheid bij de uitvoering van jouw werk. Door de grootte van het bedrijf zijn er voldoende uitdagingen en goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.

Verder is van belang om te vermelden:

  • Naast een prima salaris bieden we een goede balans tussen werk en privé onder andere door een ruime verlofregeling van 40 verlofdagen (bij fulltime dienstverband), mogelijkheden voor thuiswerken en een flexibel werkrooster.
  • We hebben een royale overwerk compensatie en vergoedingen bij reizen naar het buitenland.
  • Er is een uitstekende winstdelingsregeling.
  • Een informele, prettige werksfeer waarin we nauw met elkaar samenwerken.
  • Mogelijkheden tot opleidingen, toegang tot de VMI Academy (een online leeromgeving) en interne ontwikkeltrajecten.
  • Internationale mogelijkheden door onze vestigingen en klanten wereldwijd.
  • VMI heeft een vitaliteitsprogramma waarbinnen diverse activiteiten worden georganiseerd.
  • Ben je sportief? Bij VMI kun je je energie kwijt bij verschillende sportevenementen, vaak gekoppeld aan de sponsoring van een goed doel.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton bovenaan deze pagina. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjon Ruinemans van de afdeling HR via telefoonnummer 0578-679122.

Een screeningsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatieprocedure

Stap 1: “Beoordeling van je sollicitatie”

Zodra we jouw sollicitatie ontvangen, gaan we deze zorgvuldig beoordelen. Indien nodig nemen we telefonisch contact met je op voor verdere informatie.

Stap 2: “Gespreksproces”

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek op locatie waarin we graag nader kennis met je maken. (afhankelijk van de situatie kan dit ook via Teams worden georganiseerd)
Na een succesvol eerste gesprek volgt vaak een tweede gesprek, waarbij je een collega van de afdeling ontmoet. Indien gewenst, is een derde gesprek of een dagdeel meekijken op de afdeling ook mogelijk.

Stap 3 “Aanbod & screening”

Wanneer onze ambities overeenkomen en we een wederzijdse match zien, ontvang je van ons een arbeidsvoorwaardelijk voorstel.
Bij akkoord van dit voorstel wordt afhankelijk van de functie een screening opgestart. (meer informatie hierover ontvang je van de Recruiter)

Stap 4: “Welkom bij VMI”

Gefeliciteerd, je hebt het aanbod geaccepteerd en wordt onderdeel van VMI!
Op je eerste dag start je met een introductie en afhankelijk van je functie een onboarding programma.

Solliciteer nu!











    Solliciteren